logo zanzibo
1
1
1
1
1
1

 

 

1
1
1
1
1
1

 

 

Omgeving

Moraira (8 km) en het intieme El Portet zijn één van de mooiere plaatsen aan de Costa Blanca en worden wel het Saint Tropez van Spanje genoemd. Het heeft een gezellig centrum met o.a. een palmeria promenade, een mooie jachthaven en meerdere prettige en langzaam aflopende zandstranden. In de nabije omgeving bevinden zich een golfbaan, tennisbanen, maar ook mogelijkheden voor midgetgolf (Jávea) en diverse watersporten liggen op korte rijafstand. 

Benissa is het regiocentrum met markten, een kathedraal en een oud stadsdeel dat uw bezoek zeker waard is. Met het knusse enkelspoor bergtreintje kunt u vanuit het Estadio F.C.Benissa (halverwege Benissa – Benimarco) opstappen en de meeste regioplaatsen bereiken. 

Een tochtje naar de Coll de Rates (hoogte 628 m, www.collderates.com) via de Jalonvallei geeft indrukwekkende panorama's van het vruchtbare achterland en de flonkerende kust. Bij het gelijknamige bergrestaurant met weidse terrassen zijn regelmatig betaalbare barbecues en live muziek. Bergopwaarts treft u het sympathieke Eselcostablanca asiel voor kosteloze bezichtiging, een gezellig praatje, ezeltochten, een drankje of maaltijd en heerlijke wandelingen.

Het bergachtige achterland van de Costa Blanca met zijn terracotta aarde, groene akkers, oude bergterrassen en schitterende uitzichtpunten is ideaal voor wandelaars. De mooie en soms indrukwekkende natuur wordt afgewisseld met steile beklimmingen, diepe afgronden, idyllische dorpjes en open vlaktes. Er is ruime keuze uit (rond-)wandelingen, van eenvoudig tot zwaar. Ook voor ruiters en off-roaders valt hier veel te beleven.

Het middeleeuwse vestingstadje Guadalest met Moors paleis, de watervallen (Fuentes de Algar) en cactustuinen in Callosa en de gewilde badplaatsen Altea, Denia en Javea (prachtige zandstranden) zijn de moeite waard. De bruisende mediterrane winkel- en cultuurmetropolen Valencia (o.a. Ciudad de las Artes y las Ciencias) en Alicante zijn slechts een uurtje rijden.
Inwendige mens
Het dichtstbijzijnde plaatsje is het pittoreske Benimarco, waar u bij Bar Cañis van weidse vergezichten en van de vele tapas of regionale paellas kunt genieten. Ook Restaurante Pedramala in Benimarco met live muziek en royale porties is een aanrader. Een goede betaalbare Chinese of Aziatische maaltijd wordt u voorgeschoteld in het gastvrije Pato Pekin rechts op de kustweg in de buurt van Baladrar richting Moraira. 

Tevens aanbevolen Casa Cantó (www.casacanto.com) met uitstekende Valenciaanse en Mediterrane gerechten (aan de N 332, bij de ingang van Benissa vanuit Calpe). Een bijzonder stijlvol diner kunt u ervaren bij het schitterend gelegen en sfeervolle Casa Del Maco - Relais du Silence (www.collderates.com) aan de N332, 1 km rechts voor Calpe vanaf Benissa, Poblado Lleus/Benissa. 

Tijdens het seizoen is het plezierig ontspannen op de pal aan zee gelegen terrassen van Xirinbala (aanbevolen) in Cala Baladrar (www.xirinbala.com), van Restaurante Timon (Club Náutico Les Basetes, (www.cnlesbasetes.com) en van Bar Algas (Baai van Moraira) naast de kustweg naar Moraira en El Portet. In de oude vissershaven van Calpe kunt u genieten van tongstrelende zeegerechten, lokale wijnen en regionale paellas.

'El Zanzibo, alimento para su alma y corazón'. Uw tijdige boeking en dierbare vakantie meer dan waard.


Comunitat Valenc